Over Chantal

Krachtig herstellen van burn-out

Luister naar je gevoel

Er zijn tegenwoordig heel veel burnoutcoaches, maar er is er geen één hetzelfde. Iedereen gebruikt zijn eigen methode en ik kan mij dan ook heel erg goed voorstellen dat het voor jou heel erg moeilijk is om een keuze te maken.

Hierbij geef ik je dan ook wat tips om te kijken wie voor jou geschikt is om jou te ondersteunen en begeleiden bij jouw burnoutherstel.

  1. Volg iemand eerst een poosje op social media en lees de posts
  2. Bekijk wat iemand aanbiedt voor coaching
  3. Past het aanbod bij jouw probleem?
  4. Luister naar je gevoel en voel of er een klik is ja of de nee
  5. Vraag ook eerst een kennismakingsgesprek aan om te kijken of er een klik is

Je kunt nog zoveel hulp krijgen van psychologen of coaches, maar als er geen klik is dan zul je nooit herstellen.

Ik schaamde mij voor mijn droom

Op de middelbare school heb ik met bloed, zweet en tranen mijn mavo gehaald, maar hierdoor was ik al het vertrouwen in mijzelf kwijtgeraakt. Ik deed dit met zoveel pijn en moeite dat ik er in geloofde dat ik niet meer kon. Ik was er van overtuigd dat ik niet slim was en dat ik zo geboren was en dit ik hier mee moest leren leven.

Door mijn fixed mindset, durfde ik mijn droom nooit te delen, want tja… Ik was maar dat meisje wat toch niks kon, dus hoezo kon ik carrière maken? Want ja dat was mijn droom, toen ik 14 jaar was.

Ik had dan ook nooit een doel in het leven en zag wel hoe alles ging, maar zonder doel wordt het leven heel erg saai en weet je ook niet zo goed waar je het allemaal voor doet.

Wie is Chantal?

Ik ben Chantal, 36 jaar en heb 5 burn-outs gehad in 15 jaar tijd. SAY WHAT? 5 burnouts, je leest het goed, dus ik weet waar ik het over heb.

Volgens de psychologen waren de oorzaken van mijn burn-outs, werken, scheiding, verlies van mijn vader, financiële problemen. Ik was volgens hun kwetsbaar en kon niet tegen deadlines, tijdsdruk, stress en negativiteit.

De burnouts leken een rode draad in mijn leven, maar gelukkig bleek dit wel anders te zijn.

Van alles deed ik wat

Ik wist nooit wat ik wou doen qua werk of studie. Ik was altijd zoekende.

Ik werkte bij mijn vader in het bedrijf waar ik de financiele administratie heb gedaan en begon na 5 jaar met mijn eerste eigen bedrijf The Party Creator (organisatiebureau voor kinderfeestjes). Tussendoor werkte ik in loondienst als gastouder en huishoudelijke hulp. Op een gegeven moment ben ik toch wel weer voor mezelf begonnen als freelancer, waarin ik administratie en secretariële werkzaamheden uitvoerde. Ook had ik nog een eigen bedrijf als budgetcoach.

Tussendoor deed ik ook nog allerlei thuisopleidingen, maar in al dit alles was ik niet gelukkig.

De oorzaak van mijn burnout: fixed mindset (negatieve mindset)

Ik had al een keer wat gelezen over mindset en ik voelde  dat ik daar meer mee moest doen en voordat ik het wist zat ik in de boeken en kwam ik heel langzaam weer buiten, nadat ik dat bij mijn laatste burnout niet meer durfde.

Ik probeerde van alles uit en schreef op wat wel werkte en wat niet werkte.

Langzamerhand veranderde ik mijn mindset en daardoor ook mijn leven.

Dus niet de burn-outs waren een rode draad door mijn leven, maar mijn mega negatieve mindset. Ik was onzeker, had geen zelfvertrouwen, kon nooit geen nee zeggen, kende mijn grenzen niet, durfde mijn mening niet te geven en was een pleaser.

De 8 psyschologen die ik in de 15 jaar tijd heb gehad, hebben allemaal niet de oorzaak – fixed mindset – bij mij kunnen vinden. Ze wisten allemaal mijn complete verhaal, maar toch konden ze mij niet helpen, omdat ze niet met mindset werken.

Gelukkig weet ik nu dat ik nooit weer een burn-out zou krijgen, doordat ik mijn mindset heb veranderd en dit nog elke dag train.

Een eigen strategie om te herstellen uit mijn burnout

In 2018 kreeg ik bijna nog een 6e burn-out, maar door de methode voor burnoutherstel (lees hier meer over mijn methode) die ik zelf had ontwikkeld was ik er na 2 maanden helemaal weer bij en wist ik ook dat dit de laatste terugval zou zijn.

Sinds oktober 2018 voel ik mij eindelijk na 15 jaar vechten, burnout-vrij. Ik vond dit zo fascinerend dat ik mij verder ben gaan verdiepen in mindset met de combinatie van balans en energie, waardoor ik nu mijn droomleven leef.

Elke dag train ik mijn mindset voor een gezond, gelukkig en succesvol leven.

Natuurlijk heb ik ook een mindere dag of word ik moe wakker of heb negatieve gedachten, maar door mijn gedachten te veranderen krijgt dit minder aandacht dan wat voor mij belangrijk is.

Burnout & burnoutherstel

In die 15 jaar tijd heb ik natuurlijk heel erg veel gelezen over burn-out en ook verhalen van andere mensen met een burn-out en bij iedereen zie ik hetzelfde gebeuren en dat doet me pijn. Het raakt me dat en dat was voor mij het moment dat ik wist dat ik mijn methode moet gaan delen met iedereen die zich herkent in mijn verhaal.

Het is vreselijk om je zo eenzaam te voelen en het niet uit te kunnen leggen wat jij voelt en hoe ellendig die burn-out is.

In de methode die ik heb ontwikkeld ga je in 10 stappen van jouw burnout naar een leven vanuit je hart en het gevoel wat je daarbij gaat krijgen is eigenlijk niet in woorden te omschrijven.

Leven na een burnout

Nadat je voelt dat je geen burn-out meer hebt komen er weer allemaal vraagtekens bij je naar boven. Een leven na een burn-out is namelijk ook weer anders als voor een burn-out en tijdens je burn-out.

Ik was natuurlijk superblij dat ik geen burn-out meer had, maar hoe nu verder? Ik ging weer aan het werk, maar dat betekende ook dat mijn balans veranderd moest worden en ik moest goed op mijn energie letten.

Al meer dan ander half jaar heb ik geen burn-out meer en ben ik ontzettend gelukkig met mijn leven na een burn-out. Puur door mijn eigen methode voor een leven na een burn-out (lees hier meer over mijn methode) heb ik nu meer energie dan ik ooit heb gehad en voel ik mij gelukkiger en gezonder dan ooit.

‘Geloof in jezelf en leef vanuit vertrouwen’

Liefs

Vitaal en Energiek ondernemen